top of page

Bernard Lievegoed wint 1e ronde Grand Prix Schaak Jij Mee toernooi woensdag 9 okt 2019

In het 2e jaar van de Grand Prix voor scholieren, zijn wij gestart met de 1e wedstrijd van Zuid Limburg,  dit jaar gehouden op b.s. Scharn, die de locatie voor ons beschikbaar stelde, waarvoor onze dank.
Het toernooi was een groot succes, waar maar liefst 29(!!) deelnemers speelde voor de meerdere bekers te behalen vielen.
Van de allerkleinsten tot en met het middelbaar onderwijs speelden op hun vrije woensdagmiddag om zoveel mogelijk punten voor hun school te scoren.

De prijs voor Beste Meisje werdt gewonnen door niemand anders dan Annelie de Koning, op de totaal 6e plaats met een prachtige score van 5 uit 7!

in de B groep was 3e plaats voor Haijriz Hukic, die een mooi toernooi speelde.
2e plaats werdt Camiel Dijk, die even veel punten, maar iets minder weerstands punten had verzameld.
1e van de B was Jop Eijkelenboom, met 3.5 uit 7, een knappe prestatie.

Ook zeker aan de top borden in de A groep was het spannend, waar Olaf de Koning 5 uit 5 had voor dat hij zijn eerste punt verloor, en hier door gelijk met Michael Nelissen, Flint Lieverse, en Luka Evans 1e kwam te staan, met nog maar één ronde te gaan!

In de laatste ronde wisten Olaf, Flint, en Luka, hun partij te winnen, waar Luka, de enige die Olaf heeft kunnen verslaan in de ronde hier voor, met een half weerstands puntje achterstand, 3e behaalde.
Flint Lieverse haalde zelf een pracht prestatie met de 2e plaats, boven iedereen behalve..
Olaf de Koning! Die met flink wat weerstands punten boven de rest van de spelers was geëindigd, en zich de winnaar van Ronde 1 van het Schaak Jij Mee Zuid 2019-2020 toernooi mag noemen!

En natuurlijk was er nog de prijs voor de school die de meeste punten heeft behaald, die werdt samen gesprokkeld door de Bernard Lievegoed school, met 33,5 punten!

Wij danken iedereen voor mee te doen aan dit toernooi, en hopen jullie terug te zien in de volgende toernooien!