top of page

2e ronde schoolschaak Grand Prix Zuid Limburg.

Voor de tweede ronde van de scholieren schaaktoernooien mochten wij net als het vorige schooljaar gebruik maken van basisschool JF Kennedyschool te Maastricht.

Er kwamen op dit toernooi 16 spelers af en al snel was de zaal redelijk gevuld met vrolijke schakende kinderen.

Het toernooi werdt geopend door de directeur van de school, die op het hoogste bord de eerste zet van het toernooi mocht spelen.

Hier na mochten de rest elkaar een handje geven, en konden de partijen beginnen!

Na vier rondes staat Jelmar Klinkenberg met 4 uit 4, op de eerste plek, gevolgd door Joshua Drijer met 3,5 uit 4, die gevolgd door Hajriz Hukic, en Luka Evans, beide met 3 uit 4.

Met nog 3 rondes te gaan was het erg spannend in beide de A en B groep...

Jelmar met 4 uit 4, wie kan daar nog tegen op?

Maar in het leven gaat het niet zo makkelijk, want de volgende partij was Joshua - Jelmar.

Het begon goed, een solide opening voor beide spelers.

Alleen Jelmar had iets meer ervaring in de opening, en wist een redelijk groot voordeel te krijgen, en zo als hij mij zelf had verteld ''zelfs schaakmat had, maar dat had ik niet gespeeld''.

Dat bleek later te kosten, waar hij een Loper achter stond.

Schaak! Schaak! Schaak!

Terwijl de toren aangevallen staat, geef hij schaak met de dame, en pakt een pion van het bord.
Schaak!

Joshua blokkeert met de toren, en valt hier mee de dame aan.

..Oops, de toren staat ook nog aangevallen.

Die keuze was iets te veel, en Joshua pakte vlak daar na de winst punt, en nam leiding over het toernooi!

Ook in de B groep was het een hevige strijd, waar er steeds met 5 man voor 1e werdt gestreden!

Tijdens de prijsuitreiking waren er ook veel verbaasde gezichten te vinden.

In de B groep won Teun Verbeek de derde plaats, en de gedeeld eerste, maar met minder weerstands punten, eindigde Timo Philipsen tweede!

Met stomme verbazing kwam naar voren Kenan Hukic, die zijn beker voor 1e plaats in ontvangt mocht ophalen!